OM OPPLEVELSESSENTERET

«Får jag be om er uppmärksamhet! Vi är från Svenska Röda Korset. Ni är trygga nu.»

Hva får dere se i utstillingen?

Den hvite bussen som er utstilt hos oss er én av totalt fem busser som er bevart fra redningsaksjonen, og den eneste i Norge. Når du tar plass i bussen, tas du med på en virtuell reise sammen med fanger og redningsmenn – fra konsentrasjonsleiren i Tyskland til friheten i Sverige. Det hele er satt sammen av autentiske filmklipp og nyinnspilt lyd. «Turen» med bussen tar cirka 10 minutter.

Bussen er omkranset av landskapsbilder fra områdene den kjørte gjennom. Én av veggene er dekket med sitater fra fangene.

Åpningstider

Opplevelsessenteret er åpent for besøk mandag – fredag fra 09.00 – 15.00. Vi har dessverre ikke anledning til å stille med guide til enkeltpersoner eller grupper på færre enn 7, men det er anledning til å komme og se utstillingen på egenhånd i dette tidsrommet.

Guidet tur

Kommer dere som gruppe (7 personer eller mer), tilbyr vi en guidet tur. Vår pedagog vil da sette det hele inn i en historisk ramme for dere, med korte historier om hva som skjedde, både før og etter turen i bussen. En slik omvisning tar cirka 30 minutter, og det er mulig å avtale tider utenom ordinær åpningstid. Ta kontakt i god tid for å bestille, på skole@redcross.no.

For skoleklasser fra 10. trinn til Vg3 tilbyr vi et lengre undervisningsopplegg.

Priser

  • Skoleklasser: gratis
  • Enkeltpersoner: gratis
  • Grupper med omvisning: 50 kr per person.

Et lengre opplegg kan eventuelt avtales for 100 kr per person.

Opplev en av historiens største humanitære aksjoner

Book en guidet tur på opplevelsessenteret Den Hvite Bussen

Book nå